У сучасній Україні проблема олігархів дуже актуальна. Олігархи керують політикою у своїх інтересах, від чого звичайні люди страждають і бідніють. Це не дає можливості реалізовувати потенціал країни.

Політолог Михайло Чаплига у програмі Сніжани Єгорової «Снежная лавина» розповів про те, ким є олігархи насправді.

«Ось стоїть переді мною завдання – позбутися від олігархів. Як я це роблю: я відкриваю Вікіпедію та читаю, що ж таке олігарх. Олігарх – це той, у кого є ЗМІ, фінанси, доступ до влади і доступ до природних монополій (нафта, газ). Але зазвичай до цього всього є п'яте – це власний торговий дім», - зазначив Чаплига.

За словами політолога, відповідно до Закону України, кінцевий бенефіціар або пов'язані з ним люди не можуть бути одночасно власниками всього, що Чаплига назвав вище.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Ти можеш володіти або телевізором, або банком, або надрами, або торговим домом чи займатися політикою. Так написано в законі. У вас буде 3 місяці на те, щоб продати і вибрати щось з цього одне», - підкреслив гість програми.

Як зазначає Чаплига, таким чином у нас з'являться медіамагнати, банкіри або працівники з надрами. Для регуляції цього є Антимонопольний комітет, який буде стежити за виконанням цих законів, а потім, якщо знадобитися, то і Кримінальний кодекс. Олігархи втручаються в політику, щоб успішніше вести свій бізнес, який часто не дуже чесний. Це призводить до деструктивних процесів всередині країни.

Нагадаємо, на Знай.ua Чаплига заявив, що наявність декількох громадянств не карається.

Раніше для Знай.ua Добкін розповів про гендерну нерівність в політиці.