З огляду на поточну демографічну ситуацію, що народ виїжджає з країни, питання двох або навіть більше громадянств актуальне. При цьому серед людей немає повної ясності можна це чи ні.

Політолог Михайло Чаплига в програмі «Чаплыга. Без вопросов» розповів про те, чи можна мати кілька громадянств.

«Єдине громадянство означає, що в Україні не може бути «львівського», «бориславського» або «позняківського» громадянства. Нічого не сказано ні про подвійне, ні про потрійне і так далі. А звідки ж все це береться? Це береться з закону про громадянство», - зазначив Чаплига.

Політолог процитував, що подвійне громадянство не заборонено законом України. Немає жодного акту, де вказано, що це карається. Серед політиків модно посилатися на статтю 4 Закону України, де йдеться про принцип єдиного громадянства, але це ніяк не відноситься до кількості громадянств у однієї особи. Далі Чаплига продовжив цитувати.

«Принцип єдиного громадянства детально розшифрований у статті номер 2 Закону України, ця стаття визнає, що громадяни України можуть мати іноземне громадянство. Законодавство України про громадянство ґрунтується на принципах єдиного громадянства держави Україна, що виключає громадянство адміністративно-територіальних одиниць України, а якщо громадянин набув громадянства іншої держави, він визнається лише громадянином України», - підкреслив ведучий.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами Чаплиги, точно така ж норма діє і у інших країн. Інші громадянства законом не заборонені. Громадянин при взаємодії з країною, чиє громадянство він має, визнається громадянином тільки цієї країни.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Чаплиги, що якби влада прагнула до того, щоб Україна була в НАТО, вона ні пів слова нікому про це не говорила б.

Раніше на Знай.ua Чаплига розкритикував децентралізацію органів влади.

https://www.youtube.com/watch?v=XLHdVHRJHDI&feature=youtu.be