Кирило Хом’яков, голова Державного агентства інфраструктурних проєктів України, прокоментував у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» ситуацію з українськими аеропортами: державно-приватне партнерство завжди буде їхньою моделлю.

Хом’яков пояснює, що зараз в Україні аеропорти належать різним власниками: то державна, то приватна, то комунальна власність. «Треба всі аеропорти і аеродроми синхронізувати і стабілізувати модель», - заявляє посадовець. Та згідно з Державною програмою розвитку аеропортів усі вони перейдуть у власність держави та матимуть одну і ту ж модель роботи.

Та попри тотальне державне оперування, стверджує посадовець, термінали ж належатимуть приватним інвесторам. «Тому що приватний власник завжди більш ефективний, ніж державний», - пояснює він. З іншого боку, гість програми застерігає від повної залежності у такому разі, адже у сьогоднішній ситуації питання власності інфраструктури стоїть особливо гостро. «У випадку воєнних та інших ситуацій це завжди повинно залишатись у власності держави», - підкреслює Хом’яков.

Тим не менш, документально саме управління здійснюватиметься приватним власником. Інше питання – методи поповнення держбюджету у такій ситуації.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Хом’яков не оминув і ситуації із аеропортом на Закарпатті, коли місцеві бізнесмени вирішили провести певні махінації із місцем, яке розглядали під будівництво аеропорту. «Вони побігли купувати цю землю, потім перекуповувати, для того щоб потім державі втридорога продати», - розповідає він. Та зараз місце для будівництва змінили і завбачливо не оголошують. Воно буде таємницею до підписання меморандуму з головою облради та головами ОДА і ОТГ. Посадовець зізнається, що цими діями вони просто намагаються вберегти державу від зайвих витрат.

Нагадуємо, Хом’яков розповів про процес будівництва аеропорту у Дніпрі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Хом’яков окреслив ситуацію із будівництвом нових аеропортів в Україні.