Росія почне ескалацію військових дій в Україні після кінця виборчої кампанії і виборів в Державну думу.

Про це сказав голова партії “Сила нації” Андрій Пелюховський в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим.

"На жаль, війна буде. Вона буде не зараз, вона буде, за моїми прогнозами, восени... Сім років конфлікт йде. Не може ніяк врегулювати ні наша сторона, ні російська сторона - кожен стоїть на своєму. Але те, що відбувалося останні кілька тижнів - очевидно, що комусь це потрібно. Дивіться, як Росія планомірно і правильно все організувала... Підійшли війська, пішов ажіотаж. Відбуваються деякі дії з нашими дипломатами. Починається якийсь конфлікт, брязкання зброєю просто на кордоні", - сказав Андрій Пелюховський.

Він зазначив, що піднялося дуже багато шуму, оскільки накопичилися війська на російському кордоні і Україна теж стягнула сили. Пішло нагнітання обстановки, ніби щось почнеться.

"Але чому наші політики і геополітики не зробили акцент на тому, що буде відбуватися в найближчому майбутньому в Росії? А в Росії все дуже просто, у них 19 вересня вибори в Державну думу. І прекрасно ми розуміємо, що вести виборчу кампанію і військові дії - трохи складно. У всякому разі, будь-який народ не любить військових дій... Соціологія показує, що близько 52-53% довіра до Путіна. Ми пам'ятаємо з виборів, коли він став президентом в останній раз - це було 75%. Навіть їх ручна соціологія говорить про падіння рейтингу", - додав Пелюховський.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

За його словами, вести військові дії напередодні виборів - немає сенсу, оскільки вони ще сильніше вдарять по рейтингах, адже люди не хочуть війни. Тому, Володимир Путін привернув увагу до Росії його зверненням, яке виглядало, як піар-кампанія.

"Тому, природно, до кінця виборчої кампанії в Росії військових дій не буде. Але ось потім - Путін давно мріє і хоче приєднати Україну до себе", - підкреслив Пелюховський.

Як повідомляв Знай.ua, Росія почала відводити війська від українських кордонів - показові відео потрапили в мережу.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Мусієнко заявив про війну, що її можна закінчити одним рішенням президента Російської Федерації.