Що і як допоможе припинити війну на Донбасі, припустив у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» Олександр Мусієнко, політолог, юрист і військовий експерт.

«Я думаю, що це можливо завершити одним рішенням президента Російської Федерації», - каже Мусієнко про війну на сході держави. Так, на його думку, відповідне рішення може поступити тільки з Кремля і в такому разі бойові дії вдалося би згорнути буквально за тиждень.

З іншого боку, просто чекати на закінчення війни не варіант. «До цього треба йти різними інструментами: тиском, санкціями, дипломатією, політикою...», - підкреслює він. Так чи інакше, до рішення припинити вогонь певних фігур потрібно підштовхувати комплексно.

Експерт попереджає, що такі рішення не минуть для України без наслідків, ймовірно, доведеться зробити певні поступки та піти на компроміси. У такому разі, зазначає Мусієнко, завдання влади полягає в тому, аби мінімізувати або й узагалі унеможливити якісь серйозні втрати для України. Так, оберігати національні інтереси – справа не з простих, але з можливих та першочергових.

Тим не менш, зараз, розповідає політолог, війна на Донбасі у гарячій фазі: це снайпери, це обстріли, це смерті, – і це не припиняється кілька років. «Коли ми приберемо гарячу фазу протистояння – тоді буде легше, ми перестанемо втрачати людей», - переконаний гість програми.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадуємо, Мусієнко розповів, де можна взяти гроші на ядерну зброю.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Мусієнко запропонував створити на Донбасі демілітаризовану зону та ввести миротворців.

https://www.youtube.com/watch?v=11MTz_WGO54&feature=youtu.be