Створення ядерної зброї в Україні - це не тема для публічного обговорення і потрібно вирішити низку питань для того, щоб повернути ядерний статус.

Про це сказав політолог Олександр Мусієнко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

"Це не тема для публічного обговорення. Тому що якщо ви вже ухвалюєте рішення про те, щоб створити якісь типи озброєння, тим більше - ядерні, це треба робити дуже тихо, таємно. Повинна знати зовсім обмежена кількість людей, враховуючи витоки, які іноді у нас відбуваються. І потім це все десь в Росії", - сказав Олександр Мусієнко.

Він зазначив, що під це повинні бути залучені певні кадри і ресурси, а купувати мало не за готівку, щоб не було ніяких даних, оскільки Україна знаходиться під контролем МАГАТЕ.

"Це треба дуже тихо, таємно, якщо вже ухвалені таке рішення... І тоді починаєте працювати. І тоді ставите перед собою певні завдання. По-перше, секретність. Це забезпечити дуже важко. Не нереально, але дуже важко. Другий момент - ресурси під це. Зберіть олігархів, попросіть їх. На швидкі допомоги просили, попросіть на це. Третє - уран же треба. З цим є проблеми. Збагачений уран", - додав Мусієнко.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За його словами, якщо світова спільнота дізнається про те, що в України є ядерна зброя - на її владу почнеться тиск і можливі санкції.

Він зазначив, що також незрозумілі способи доставки зброї, адже потрібні ракети, а Україна їх не виробляє.

Як повідомляв Знай.ua, Лосовський заявив, що в Україні треба було залишити невелику кількість ядерної зброї.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Стариков заявив про рівень підготовки української армії: здатна нанести дуже серйозні втрати.

https://www.youtube.com/watch?v=11MTz_WGO54&feature=youtu.be