Політолог, юрист, військовий експерт Олександр Мусієнко в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» назвав два кроки для забезпечення режиму перемир'я на сході України.

«Засідає Тристороння контактна група, з безпеки підгрупа... І вони кажуть, що «ми обговорюємо кроки, як предметно забезпечити перемир'я». Як ви забезпечите перемир'я, якщо у вас сторони знаходяться в вогневому контакті 500 метрів, кілометр і іноді навіть менше лінія зіткнення? Яким чином можна забезпечити стовідсотково, що жоден, ніхто не вистрілить, що не буде якась провокація бойовиків п'яних? Хтось порушить і починається знову», - обурився експерт.

За його словами, цього можна уникнути.

«Інструменти є – це створення демілітаризованої зони. «Сірої», як її називають. Але мені більше подобається демілітаризованої чомусь. Тому що це зона, де стояли війська обличчям до обличчя, але вони відходять взаємно на якусь відстань. Це не популярний захід для багатьох в українському суспільстві. Бо кажуть, що «зрада», - каже Мусієнко.

Також він вважає, що в демілітаризовану зону треба ввести миротворців. Політолог підкреслює, що від РФ не було заяв, що вони проти миротворчої місії.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Це предметний крок до припинення вогню. Це предметний крок до того, що з'явиться посередник, який буде контролювати забезпечення перемир'я. Вони зможуть забезпечити посередництво в тому, що вони будуть між воюючими сторонами. І це вже якийсь такий запобіжник від того, що будуть відновлюватися якісь гарячі дії», - резюмував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Кущ пояснив, чому Україні не потрібні кредити МВФ.

Також Знай.uа повідомляв, що Петров заявив, що технічні розробки України становлять загрозу військовій могутності РФ.

https://www.youtube.com/watch?v=11MTz_WGO54&feature=youtu.be