Якщо підрахувати, то сьогоднішня війна на Донбасі – це вже 28-ий україно-російський збройний конфлікт: так, з 12 століття і по сьогодні з інтервалом у 40 чи 50 років починався кожен наступний.

Детальніше про це розповів у новому блозі Віктора Тарана «Таран VLOG» Олексій Петров, волонтер, ветеран АТО і засновник ГО «Справа громад», а також пояснив, що протягом усіх 8-и століть українці допускалися однієї і тієї ж помилки – вірили у «братню» дружбу.

У приклад Україні гість програми наводить Ізраїль, який він мав змогу відвідати наприкінці 2019 року. «Це маленька країна, яку не кожна людина знайде на карті, але вона до такої міри мобілізована», - ділиться він своїми враженнями. Петров звертає увагу на ізраїльську військову доктрину: в умовах оточення значно сильнішими державами вони розраховують на точний, сильний та швидкий удар.

Таран же зі свого боку піднімає тему обороноздатності держави та висловлює побоювання щодо провалу оборонних закупівель. Водночас за наявності таких винаходів техніки, як крилата ракета «Нептун» та ракетний комплекс «Вільха». А відтак ведучий і має сумніви щодо готовності України до війни з РФ у нових масштабах.

«Що стосується Держоборонзамовлення, то фактично ситуація у провальному стані», - підтверджує Петров. Ветеран АТО теж не розуміє, чому за загрози нападу з боку РФ влада досі не почала діяти з іншою швидкістю. «Адже наша нинішня влада вміє діяти в турборежимі, тобто потрібно було терміново дати завдання всім», - резюмує він. Передусім, звісно, визначається мета, а тоді відповідно до неї і виставляються завдання. Та поки що, каже Петров, цих дій з боку влади не помітно.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Коментує Петров і технічні винаходи та розробки українців: «Протикорабельний ракетний комплекс “Нептун” - це наш кийок, причому такий, що “мама не горюй”». Аби не бути голослівним, він посилається на військових експертів РФ, які вказують не лише на те, що це радянська розробка, але й на те, що вона становить серйозну загрозу російській гегемонії на морі.

Нагадуємо, Петров пояснив, що Путіну потрібна війна через цьогорічні вибори в Державну Думу.

Раніше Знай.ua повідомляв про те, чи можлива деокупація Криму та всіх анексованих територій.

https://www.youtube.com/watch?v=eBOzvF0VOgA&feature=youtu.be