Якби президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден не подзвонив президенту Російської Федерації Володимиру Путіну - то не було б рішення про відведення військ від кордону з Україною, оскільки Путін не отримав, чого хотів.

Про це сказав юрист-міжнародник Вадим Трюхан в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

“Якби не було дзвінка Байдена, то я переконаний, що рішення про відведення військ на наступний день після послання не було би. Він би продовжив далі. Тому що він не отримав від американців того, чого хотів. Він не став врівні з ними. Я досить тривалий час досліджував тему Карибської кризи 1962 року… Я бачу, що не дотягує ця ситуація, яка була, до тієї. Тому що там була реальна загроза обміну ядерними ударами - фактично, знищення планети”, - сказав Вадим Трюхан.

Він зазначив, що у даній ситуації до відвертих прямих погроз ще не дійшло, як і до прямої сутички у політичному та військовому плані.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

“Тому не дотягується. Але, якби не цей дзвінок Байдена на упередження - могло би дотягнути… Путін дуже гарно зрозумів, що Хрущов нагнітанням і провокуванням тієї кризи став на одному рівні з американцями. Вони в результаті поділили світ і закріпили”, - додав Трюхан.

Як повідомляв Знай.ua, Бортник розповів про відносини Росії із Заходом: сторони обмінюються висилками дипломатів.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бізяєв заявив про екологічний форум, що очевидно, що вони домовлятимуться про ті відсотки мінімальні, яких повинні дотримуватися всі учасники.