Російська Федерація не оголосить офіційну війну Україні, оскільки це призведе до міжнародно-правових кроків у відповідь. Натомість вона може застосувати війська з території ОРДЛО і виступити у бік Маріуполя, щоб забезпечити тимчасово окуповану Республіку Крим водою.

Про це сказав дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у Республіці Хорватія та Боснія і Герцеговина з 2010 по 2017 рік Олександр Левченко в ефірі програми “Політика навиворіт” з Дмитром Снєгирьовим.

“Те, що Путін нічого не сказав щодо України, фактично обійшов тему концентрації військ на кордоні з Україною, а вона безпрецедентна… Чи є у зв’язку з цим можливість нам розслабитися - ні, немає. Тому що війська стоять вздовж кордону, і вони ще прибувають. Прибувають вони для демонстрації сили, зрозуміло. Але разом з тим, велика концентрація військ - це завжди можливість провокацій і їх застосування в певних можливостях, форматах чи ситуаціях”, - сказав Олександр Левченко.

На його думку, розміщення військ вздовж російського кордону та у Білорусі - це відволікання уваги від головного удару, якщо він буде.

“Робити агресивний випад своїми збройними силами з території Білорусі, навіть в напрямку Чернігова і Харкова - не з руки офіційній Москві. Тому що це фактично відкритий акт агресії. Тут би я хотів уточнити, що Росія дуже хитра - вона не буде оголошувати війну. Тому що оголошення війни тягне за собою багато різних міжнародно-правових кроків у відповідь. Оголошення війни не буде”, - додав Левченко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За його словами, в разі нападу - їх визнають країною-агресором, проти них введуть секторальні санкції та заморозять їх рахунки у міжнародних банках. В результаті - країна стає ізольованою.

“Росія, разом з тим, війська зібрала. Вона ж для чогось їх зібрала? І тут треба розуміти, що найбільш безпечний варіант їх застосування - це з території ОРДЛО”, - підкреслив дипломат.

Він зазначив, що Росію цікавить питання Криму, і тому наступ міг би відбутися у бік Маріуполя. Таким чином, можна забезпечити Крим водою.

Як повідомляв Знай.ua, Росія почала відводити війська від українських кордонів - показові відео потрапили в мережу.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Загородній відмітив, що для Росії Україна – це критично важливий момент в історії.