З вірогідністю в 95% - повномасштабної російсько-української війни не буде, однак, якщо вона буде - то наступ розпочнеться з території ОРДЛО в бік Маріуполя.

Про це сказав дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у Республіці Хорватія та Боснія і Герцеговина з 2010 по 2017 рік Олександр Левченко в ефірі програми “Політика навиворіт” з Дмитром Снєгирьовим.

Олександр Левченко відмітив, що країни Європи по різному оцінюють можливість відкритого вторгнення Російської Федерації в Україну, і частина з них не вірить в те, що це можливо.

“На 95% ми розуміємо, що нічого не буде. Але на ці 5% ми маємо звертати увагу… Ми думаємо, що це демонстрація сили, скоріш за все. Але враховуючи, що це стосується нас особисто - ми маємо розуміти, що ці 5% - вони хоч і невеликі, але вони найнебезпечніші. Тому до цих 5% і треба готуватися”, - сказав Левченко.

Він зазначив, що у випадку військового наступу - Росію б цікавив напрямок вторгнення з території ОРДЛО у бік Маріуполя.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

“Всі інші напрямки для них дуже безперспективні у контексті того, чи доб’ються вони взагалі там якоїсь переваги, враховуючи, що треба йти українською територією, де міста, села, населення, яке гостро налаштоване проти російських окупаційних військ. Це один з шляхів до поразки. Зайти в Україну і програти - це катастрофа для Путіна”, - додав дипломат.

За його словами, Володимиру Путіну потрібно для перемоги швидко повномасштабно зайти на територію України під виглядом так званих “ЛНР”-“ДНР” і запропонувати мирне вирішення конфлікту.

Він зазначив, що у такому разі Україні потрібно вийти з війни з найменшими втратами, або розвернути її собі на користь. Зокрема, це буде сприяти тому, що суспільство згуртується.

Як повідомляв Знай.ua, Росія закриває доступ до Чорного моря біля окупованого Криму: обмеження діятиме півроку.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Жорін заявив, що Україну влаштує один сценарій - коли ми будемо на власних кордонах.