Вищий антикорупційний суд (ВАКС) три рази підтвердив законність дій прокурора у справі «Роттердам+», тому всі подальші спроби НАБУ ініціювати його заміну лише дискредитують бюро та антикорупційну систему в цілому.

Про це заявив екс-генеральний прокурор Святослав Піскун.

"Вищий антикорупційний суд сказав: немає таких підстав (для зміни прокурора-прим.), весь. А як по-іншому це вирішити? Ну законом же передбачений порядок зміни прокурора. І суд каже: Ні, він все правильно зробив. Що ви хочете? Ось Я не розумію. Для мене ось, чесно, це дивно», - повідомив Піскун в ефірі телеканалу «Україна24».

Від також зазначив, що історія зі справою "Роттердам+", яка затягнулася на більш ніж 4 роки і вийшла за всі відведені законом тимчасові рамки, занадто політизована і тільки шкодить авторитету правоохоронної системи.

"Мені абсолютно, "Роттердам+" це чи інша справа, але просто сам факт того, що ці гойдалки дискредитують орган, який цим займається", - додав екс-генпрокурор.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, 9 квітня САП втретє закрила справу "Роттердам+". Перший раз справу було закрито 27 серпня 2020 року. Тоді це рішення підтвердив офіс Генерального прокурора і Вищий антикорупційний суд.

У ході розслідування не було встановлено жодних збитків від дії цієї формули. Понад 5 українських та 10 іноземних експертиз підтвердили її економічну та юридичну обґрунтованість.

Крім цього Вищий антикорупційний суд ще тричі підтвердив законність та обґрунтованість дій прокурорів САП, які вивчали зібрані слідством матеріали та дійшли висновку про відсутність у справі «Роттердам+» складу злочину.

Однак 21 квітня перший заступник голови САП прийняв рішення знову скасувати закриття цієї справи.