Ситуація в зоні російсько-українського військового конфлікту на Донбасі продовжує залишатися нестабільною. Чи слід цього літа чекати загострення на фронті?

Стан справ у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує політичний консультант, блогер, громадський активіст, співголова громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

«Давайте спочатку заспокоїмо народ України. Військового вторгнення не буде. Росія не розглядає сценарій вторгнення з території РФ, оскільки він буде розглядатися як військова інтервенція. І Російська Федерація сповна отримає всі наслідки. Треба заспокоїти тих «корисних ідіотів», які просувають цю ідею в українському суспільстві», - каже Снєгирьов.

За його словами, Росія прагне виставити себе третьою стороною в конфлікті на Донбасі та всіляко намагається уникнути ролі його учасника. Для неї зараз було б абсурдним використовувати свої збройні сили в цьому конфлікті.

«Навіщо зараз Росії вторгатися в Україну? Я не виключаю можливість локального загострення ситуації. Але це можливо тільки з території вже окупованих районів Луганської та Донецької областей. Цей фактор ми не можемо виключати. Але це тільки елемент військово-політичного тиску на керівництво України», - вважає Дмитро Снєгирьов.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він прокоментував референдум про скорочення числа депутатів Верховної Ради.

Також Снєгирьов заявив, що вакцинація на окупованій території Донбасу покликана дискредитувати українське керівництво.