Станом на перше березня заборгованість населення за природний газ становить 34 млрд грн.

Про це сказав економіст Віктор Скаршевський в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

"Ми знаємо, скільки платять люди за газ. Ми ці всі тарифи, ціни знаємо. Ми навіть знаємо, скільки не платять люди, які не можуть заплатити. На перше березня заборгованість населення саме за природний газ становить 34 млрд грн. Це накопичилася тільки за газ. Якщо за всі житлово-комунальні послуги - це 83 млрд грн", - сказав Віктор Скаршевський.

Він зазначив, що заборгованість по опаленню також становить близько 34 млрд грн. Таким чином, 80% всіх комунальних боргів припадає на газ і тепло.

За його словами, субсидії прив'язуються до рівня доходів і населенню дається компенсація з бюджету на всі комунальні послуги.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Бракує цих субсидій. Не всі отримують люди субсидії, яких вони потребують. Тому що інакше не збільшувалися б борги за житлово-комунальні послуги в цьому опалювальному сезоні на плюс 28 млрд грн. Плюс один мільярд доларів, за цей опалювальний сезон, який ще не закінчився. Дані тільки на 1 березня, ще немає даних на 1 квітня", - додав Скаршевський.

Як повідомляв Знай.ua, українцям пригрозили ревізією субсидій: "Вже в травні".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Котенкова заявила, що ціна газу для населення буде коливатися в межах 7-8 грн за кубометр.