Чому саме вчать українських бійців капелани? Як поєднують постулат про любов Бога до всіх людей із прагненням свободи і необхідністю захищати рідну землю? Про це у програмі Любові Завальнюк «Суть подій» розповідає Павло Царевський – священник, військовий та правоохоронний капелан, головуючий в цьому році у Раді у справах душпастирської опіки при Міністерстві Оборони України.

Він зазначає, що багато спілкується з українськими бійцями на передовій, які захищають незалежність держави на Сході.

«Коли бійці відпочивають – це дуже гарний час для спілкування, - каже він. – Хоча б для того, щоб спокійно, відверто поговорити, іноді навіть про найвищі речі. Більшість наших хлопців і дівчат – це звичайні люди, які волею ситуації опинились на фронті. Але їх хвилюють звичайні речі. Як вижити – це, знаєте, питання тимчасове. А як далі жити, як будувати своє життя, свої відносини, чому це сталося з ними особисто чи взагалі нашою державою? Яке історичне підгрунтя того, що сталося? Ми дуже багато розмовляємо на різні теми», - розповідає капелан.

Він розмірковує на запитанням ведучої про те, чи є різниця у ставленні до Бога там, на Сході, і на решті території?

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Це складне питання. Насправді віра не залежить від місця й часу, це надприродній стан людської душі. Віра – похідна від Бога. Вона може зникнути з часом, якщо не вести духовне життя. Вона може похитнутися, послабнути від поганого чи гарного стану життя. Але віра незмінна, як сам Бог не змінюється. А от ставлення до Бога характерно для нашої душі. Тому ставлення може бути різним – від байдужості до гарячої любові, від якоїсь неповаги бо Бога чи нерозуміння – до шанування, навіть без приводу шанування», - відповідає священник.

Нагадаємо, батько шістьох дітей став військовим капеланом.

Як повідомляє портал Знай.ua, священник присвятив життя Богу і Нацгвардії: військовий капелан розповів, як спасав душі на передовій.