Адвокати сторони захисту у справі "Роттердам+" розраховують на об'єктивний і справедливий розгляд матеріалів справи новим процесуальним керівником.

Про це повідомила адвокат Наталія Дригваль в коментарі РБК-Україна.

"Новому процесуальному керівнику знадобиться час, щоб детально вивчити матеріали справи, дати оцінку зібраним слідством матеріалам і висновкам численних експертиз. Ми сподіваємося, що новий прокурор дасть об'єктивну оцінку зібраним матеріалам і прийме справедливе рішення", - заявила адвокат.

Також адвокати переконані, що справа має бути остаточно закрита, оскільки жодна державна або міжнародна експертиза не встановила збитку від дії формули.

"Підстав для передачі цієї справи до суду як не було, так і немає. Понад 10 державних і міжнародних експертних інститутів в ході досудового розслідування підтвердили, як економічну, так і юридичну обґрунтованість формули "Роттердам+", - підсумувала адвокат.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, 9 квітня САП втретє закрила справу "Роттердам+".

Перший раз справу було закрито 27 серпня 2020 року. Тоді це рішення підтвердив Офіс генерального прокурора і Вищий антикорупційний суд.

У ході розслідування не було встановлено жодних збитків від дії цієї формули. Понад 5 українських та 10 іноземних експертиз підтвердили її обґрунтованість.

Крім цього Вищий антикорупційний суд ще тричі підтвердив законність та обґрунтованість дій прокурорів САП, які вивчали зібрані слідством матеріали та дійшли висновку про відсутність у справі "Роттердам+" складу злочину.

21 квітня перший заступник голови САП прийняв рішення знову скасувати закриття цієї справи, а 5 травня генеральний прокурор Ірина Венедиктова змінила прокурора, які вів справу останні 3 роки.