Немає передумов, що Україна може протягом найближчих місяців отримати транш від МВФ. До кінця року може не бути ніякого траншу.

Про це сказав політичний оглядач Руслан Бізяєв в ефірі програми "Що далі" з Любов’ю Завальнюк на каналі "Знай24".

"Я не думаю, що в світлі останніх подій навколо природних монополій перемовини з МВФ підуть дуже швидко. Я поки не бачу передумов для того, щоб протягом найближчого місяця-двох ми отримали черговий транш кредиту МВФ. Власне, ще на початку року провідні західні рейтингові агентства, Fitch наприклад - вони прогнозували, що Україна отримає до кінця року 700 млн доларів. Деякі колеги, наприклад з Bank of America, вважали, що все-таки Україна отримає 1,4 млрд двома об'єднаними траншами. Але поки що, на сьогоднішній день, ні перший, ні другий прогноз не знаходить свого підтвердження в реальності", - сказав Руслан Бізяєв.

Він зазначив, що той шорт-ліст, який дав МВФ Україні - є предметом тривалих переговорів.

"Тому, я не виключаю варіанту, що до кінця року ми можемо взагалі не отримати ніякого траншу", - додав Бізяєв.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За його словами, при цьому не підвищаться тарифи на ЖКГ. Доводиться вибирати, що важливіше Україні. Також на поступки може піти і МВФ.

Як повідомляв Знай.ua, Скаршевський прогнозує, що тарифи будуть рости.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Фурса заявив про транш МВФ, що ми потрапляємо під цей аукціон небаченої щедрості - 2,8 мільярда доларів на шару.