Коли будь-який загарбник має справу з озброєним народом – його не можна перемогти. Про це в ефірі програми «Політика навиворіт» Дмитра Снегирьова сказав військовий кореспондент і громадський діяч Роман Бочкала.

«Найбільш вмотивована частина населення – це ті люди, які воюють за свою землю. Не за контракт, не за гроші, як, наприклад, московити. Завтра, умовно, Путін віддає наказ іти на Україну. Хто прийде – контрактники? Вони воюють за гроші. Вибачте, коли з кожної хати в тебе ціляться, вже не кожен контрактник захоче воювати», - каже Бочкала.

Він зазначає: у лікарів є два критерії аргументів у прийнятті рішень – користь і ризик. В цьому випадку ризик буде шалений, і цей фактор не можна не враховувати.

«Не кожен піде в цю країну воювати. Це вже не 80-ті роки, коли заводився радянський контингент примусово в Афганістан. В Україну примусово ніхто нікого не заведе. Інший час. Давайте згадаємо Чечню і оці комітети матерів, які просто блокували. А що буде, коли труни підуть у Росію – не сто, не двісті, а тисячі гробів? На цьому все закінчиться», - робить висновок військовий журналіст.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Дмитро Снегирьов додає: треба спростувати той шкідливий наратив, який нам нав’язують. В першу чергу, потрібно без зайвої скромності визнати користь афганського досвіду для України.

«Тож чому замовчується досвід Афганістану? Піднімати тему Афганістану в моменті протидії іноземній агресії на прикладі цієї країни якраз би й варто в українському інформаційному полі. Це відразу руйнує декілька московських наративів», - каже Снегирьов.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що експерт назвав санкції, які болісно вдарять по російській економіці.

Також Снегирьов застерігає від розповсюдження неправдивої інформації з фронту.