З 1 травня процедура отримання субсидій зміниться. Крім заяви треба буде подавати декларацію. Ретельнішою адресацією субсидій Кабмін хоче раціоналізувати витрату бюджетних коштів.

Журналістка Любов Завальнюк в програмі «Суть событий» на каналі Знай.ua розповіла, в яких випадках ви не отримаєте субсидію.

«У травні 2021 року призначення житлової субсидії, в тому числі на наступний піврічний період, буде здійснюватися тільки після подачі нової заяви про призначення і надання декларації про доходи та витрати. Про це йдеться у відповіді Міністерства соціальної політики України», - зазначила Завальнюк.

За словами журналістки, житлова субсидія громадянам, які звертаються за нею протягом весняно-літнього сезону, буде призначатися з травня, тому поспішати з подачею не варто. Як зазначає Завальнюк, якщо протягом року перед зверненням за субсидією, будь-який учасник сім'ї купив нерухомість, автомобіль або цінні папери, тоді в субсидії відмовлять.

«Відмовлять тим, у кого член сім'ї або оформлювач на дату призначення субсидій має на банківському рахунку кошти, загальна сума яких перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму. Йдеться про суму 56,750 гривень», - підкреслила Завальнюк.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Журналістка зазначила, що якщо протягом року перед зверненням за субсидією ви здійснили будь-яку операцію з купівлі іноземної валюти, а також банківських матеріалів на суму більше 50 тисяч гривень, то теж отримаєте відмову. Завальнюк додала, що контролювати це буде складно, якщо людина добровільно не внесе це в декларацію, бо з серпня 2017 року українцям дозволили обмінювати валюту без паспорта на суму до 150 тисяч гривень.

«Також житлова субсидія не призначається, якщо хтось із повнолітніх членів сім'ї не вчився, не працював і не мав офіційного статусу безробітного. І таким чином, за інформацією Пенсійного фонду, не мав ніяких доходів, що враховуються при призначенні субсидій. Також не призначать субсидію, якщо за таку особу не сплачена мінімальна сума ЄСВ», - розповіла ведуча.

Завальнюк додала, що також субсидію не призначать тим, хто перебував за кордоном більше 60 днів, але в цей рахунок не включаються службові відрядження, лікування та навчання.

Нагадаємо, для Знай.ua Завальнюк розповіла, які ціни чекають українців перед Великоднем.

Раніше Знай.ua публікував повідомлення Завальнюк, що за рік прожитковий мінімум повинен збільшитися на 204 гривні або 9,1%.