У програмі «Суть подій» на каналі «Знай24» журналістка Любов Завальнюк розповіла про плани Кабінету міністрів підвищити прожитковий мінімум, але й попередила про інфляцію, через яку фінансове становище населення навряд сильно покращиться.

Завальнюк розповідає, які підвищення прожиткового мінімуму і коли планують провести в Україні. Зокрема, закон про держбюджет передбачає два таких підвищення на цей рік.

Перше відбудеться 1 липня, коли прожитковий мінімум зросте до 2294 гривень, а друге – 1 грудня, тоді ця сума становитиме 2393 гривні. «Таким чином, за рік прожитковий мінімум повинен збільшитися на 204 гривні або 9,1%», - повідомляє ведуча. У той же час вона відзначає несуттєвість такого збільшення показника, оскільки в Україні росте й рівень інфляції.

Сам же законопроєкт, що стосується упорядкування системи розрахунку розміру прожиткового мінімуму, на розгляді у ВР вже з 8 лютого, а з 2 квітня – у Комітету ВР з питань соціальної політики. «Ініціатором такого законопроєкту є Кабмін, а безпосереднім розробником – Міністерство соціальної політики», - зазначає Завальнюк. Вона також додає, що в одній доповіді Міністерства соціальної політики підкреслювалося, що той прожитковий мінімум, який встановив Кабінет міністрів, був удвічі нижчим.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадуємо, Завальнюк розповіла про значення проєкту монетизації пільг на проїзд.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що зростання заборгованості по ЖКГ може стати неконтрольованим процесом.