Зараз стоїть питання монетизації пільг на проїзд. Це призведе до того, що пільгова система проїзду не буде повноцінно працювати і нужденним доведеться оплачувати проїзд зі своїх грошей.

Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть событий» на каналі Знай24 розповіла про значення проєкту монетизації пільг на проїзд.

«На сайті Мінсоцу був оприлюднений проєкт обговорення постанови Кабміну. Тепер місцева влада буде сама вирішувати, вводити монетизацію пільг чи ні. Тобто монетизація не буде обов'язковою, але це якщо взагалі бюджети будуть готові потягнути такі витрати. Тут в Міністерстві мабуть забули, що спускаючи відповідальність на місцеву владу, вони автоматично знаходять крайнього, адже в місцевих бюджетах проїдена дірка», - зазначила Завальнюк.

За словами журналістки, якщо місцева влада не вирішить впроваджувати механізм монетизації – все буде як раніше. А якщо введуть монетизацію – посвідчення пільговика можна буде залишити вдома, адже оплачувати проїзд будуть всі пасажири.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

«Компенсувати витрати повинні будуть готівкою або переказом на банківську карту. Заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко заявив, що є 8 різних законів, які регламентують право пільгового проїзду для 2,5 мільйонів громадян», - підкреслила ведуча.

Як зазначає Завальнюк, незважаючи на карантин, в різних містах України пенсіонери вийшли на пікети. На думку ведучої, всім людям потрібна можливість пересування, щоб заплатити комуналку, отримати пенсію, тощо. Все буде залежати від місцевої влади: якщо монетизація буде задіяна – оплата проїзду буде лежати на пасажирах, а місцева влада сама вирішуватиме періодичність виплат компенсації.

Нагадаємо, для Знай.ua Завальнюк розповіла, які умови Кабмін виставив громадянам для отримання субсидій.

Раніше Знай.ua публікував заяву Завальнюк про борги по ЖКГ, що цей процес може стати неконтрольованим.