Україна може провести реструктуризацію зовнішніх боргів, оскільки перебуває в форс-мажорній ситуації.

Про це сказав політолог Тарас Загородній в ефірі програми "Що далі" з Любов’ю Завальнюк на каналі "Знай24".

"Теоретично, якщо у нас дефіцит бюджету, можна зараз вести розмови - давайте, у нас форс-мажор взагалі, у нас війна. Давайте може реструктуризацію зовнішніх боргів проведемо? А ви знаєте, скільки у нас боргів? Зараз ми величезні суми виплачуємо. Більше того - в минулому році Мінфін достроково викуповував 800 млн доларів облігацій. Навіщо? Хто вас просив? А тому що був такий великий міністр фінансів, реформаторша з діаспори, українка і велика патріотка - Яресько", - сказав Тарас Загородній.

Він зазначив, що Наталія Яресько стежила за варантами і якщо темпи зростання економіки були низькими - інвестори втрачали гроші.

"Оскільки вони розуміли, що в минулому році темпи зростання були не такими високими, як вони хотіли - змусили Мінфін, який вже під керівництвом і Національного банку... Викупляти. Тобто, у нас була коронакриза, у нас дефіцит бюджету, падіння економіки - а ми викуповували ще держборг", - додав Загородній.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив про кредит МВФ, що це кредит, який нам вкрай необхідний.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що борги за комуналку, аліменти і штрафи: з українців почнуть списувати гроші "автоматично".