Зустріч президента України Володимира Зеленського і президента Росії Володимира Путіна буде відбуватися за путінськими лекалами.

Про це сказав політолог Борис Тизенгаузен в ефірі програми "Що далі" з Любов’ю Завальнюк на каналі "Знай24".

"Зустріч Зеленського і Путіна - вона буде проходити виключно за путінськими лекалами. Тобто, він сказав - двосторонні відносини. При чому, в хитрій дипломатії Росія набагато далі просунулася. Вона цинічна, вона прекрасно розуміє як потрібно віддати заяву. У Росії набагато більше інструментів швидше віддати результати зустрічей всьому світу", - сказав Борис Тизенгаузен.

Він зазначив, що у Росії є видання Russia Today, яке дозволяє миттєво роздати інформацію по всьому світу.

"Ми будемо в позиції задніх, на жаль, тому що Росія свого часу величезні гроші вкладала в цю пропагандистську машину не тільки на нашій території, але і на території інших країн. Тому зустріч Зеленського і Путіна - вона вже в головах російських технологів підготовлена... Зустріч Зеленського і Путіна, або переговори телефонні, можуть бути, швидше за все, про новий якийсь тривалий режим тиші, який був у нас восени, про звільнення якихось наших політичних в'язнів. І все. Вже точно не про звільнення Донбасу, не про звільнення Криму", - додав політолог.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За його словами, під час розмови Володимира Путіна з президентом США Джо Байденом - тема України буде лише однією з тем.

"Швидше за все, повинна буде відбутися спочатку зустріч з Байденом. Тому що так потрібно, напевно. Тому що нам поки з Російською Федерацією розмовляти нема про що. У нас є Тристороння контактна група, у нас є Нормандський формат... Майже 70 разів ці контакти були - і що? Про що говорити з Путіним? Путін, який сяде, як завжди, як ми бачили, розвалитися і скаже: "У вас там проблеми, розбирайтеся"... Путін, він вже цю зустріч в голові собі сформував, і вона нічим хорошим для нас може не закінчиться", - підкреслив Тизенгаузен.

Як повідомляв Знай.ua, Стариков пояснив, чому не бачить можливості зустрічі президентів України і РФ відбутися.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Романенко оцінив шанси Папи Римського стати посередником в переговорному процесі.