Уявлення українців щодо життя в ЄС хибне. Так сказав у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» політолог Борис Тизенгаузен.

Передусім експерт зазначає, що Європейський союз сьогодні вже не той, що був раніше. Це стосується як мінімум кордонів, адже після виходу Великобританії вони вже змінилися. «Яким буде Євросоюз? Які будуть правила? Що таке взагалі євроінтеграція для нас? Що таке йти в Євросоюз?», - запитує він.

Водночас уявлення українців щодо Європейського союзу крутяться довкола високих зарплат і пенсій, а також якісних доріг та вигідних умов праці. «Це не так. Євросоюз – це ще й квоти по мігрантам», - пояснює він. Окрім цього, потрібно загалом зважати на політику щодо мігрантів і зобов’язання з непопулярних реформ, ймовірний ріст пенсійного віку.

Головну проблему Тизенгаузен вбачає в держкомунікаціях, тобто влада так і не змогла адекватно пояснити громадянам, що передбачає ЄС. Аналогічна проблема, каже він, з НАТО. «Поясніть людям, що таке НАТО, що це нам дасть», - підкреслює політолог.

З іншого боку, він зізнається, що підтримує шлях України в ЄС і пояснив, чому Україні також варто вступити в НАТО. Передусім це стосується стримування агресії з боку РФ. На думку Тизенгаузена, Україна, звісно, може й самостійно впоратися, але Альянс за спиною буде більш переконливим. «І не буде ось цих ось дивних намірів з боку Російської Федерації, коли вона буде розуміти, що весь Альянс може заступитися за одного зі своїх нових членів – тобто України», - підсумовує політолог.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Нагадуємо, Тизенгаузен сказав, що зустріч Зеленського з Путіним буде відбуватися за путінськими лекалами.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що РФ робить все, щоб Україна ніколи не вступила в НАТО.