Політолог Борис Тизенгаузен у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив, що Україні потрібен чіткий план, що потрібно зробити, щоб увійти в НАТО.

«Якби ми були в НАТО, може бути, все б склалося зовсім по-іншому», - констатує експерт.

Тизенгаузен нагадав, як Туреччина збила російський літак, який перетнув повітряний простір країни, незважаючи на дружні відносини з РФ.

«Вона не замислюючись збила російський літак. Тому що Туреччина – це член Альянсу. Туреччина розуміла, що за нею весь Альянс. Ну, у Туреччини і власна армія серйозна. Але це зовсім інша ситуація», - говорить він.

За його словами, РФ робить все, щоб Україна ніколи не вступила в НАТО.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«Я нагадаю: майже 11 років тому Грузія, яка була вже практично в одному кроці від вступу в НАТО... Саме це і було тригером того, що Росія ось цю кампанію військову проти Грузії розв'язала. Так, Росії не потрібен сусід, на території якого розміщені бази її головного ворога, якщо так можна говорити», - сказав політолог.

Він зазначає, що Україна – це останній форпост перед Європою від «досить дивної і агресивної поведінки РФ».

«Тому що якщо інші країни намагаються якось просунутися в економіці, якось намагаються просунутися в розвитку інтелектуальної власності... То Росія, маючи колосальну сировинну базу, не розвиває власну економіку, вона просто продає все. Але для того, щоб зберігати вплив, для того, щоб створювати ілюзію для всього світу, що вони досі гравець номер 2 або гравець номер 1, як вони себе вважають, вони створюють проблеми цьому світу. Такий шлях у Росії. У Сполучених Штатів інший шлях – вони намагаються розвивати економіку... У Китаю теж інший шлях – Китай семимильними кроками розвиває власну економіку, розвиває програми для навчання власних громадян. А Росія обрала шлях створення проблем всьому світу і пропозиції вирішення цих проблем в обмін на щось», - резюмував Тизенгаузен.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бізяєв розповів, чи отримає Україна транш від МВФ.

Також Знай.uа повідомляв, що Загородній назвав реальну ціну газу.