Економіст Тарас Загородній у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, як президент України Володимир Зеленський може вплинути на зниження тарифів на газ.

«По-перше, провести аудит «Нафтогазу» – раз. Встановити граничні якісь норми по рентабельності – два. «Укргазвидобування»... «Нафтогаз» же забирає газ «Укргазвидобування» просто так! Ось забирає і продає, з націнкою 400%. «Укргазвидобування» сама може продавати на відкритому ринку. А «Нафтогаз» як рівний учасник нехай приходить і купує, а не забирає зі своєю націнкою. Все можна, було б бажання розбиратися», - говорить експерт.

Він нагадав, що минулого літа «Нафтогаз» продавав газ по 3,5 грн за кубометр.

«Я вам скажу – це ось як раз реальна ціна газу. Але вони прокололися, в цьому році вони такої помилки не допускають. Вони вшкварили зараз всім зимовий газ – по зимовій ціні на весь рік. Завищеній ціні», - сказав Загородній.

За його словами, коли «Нафтогаз» встановив високі тарифи, люди почали відмовлятися від газу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Ось протягом 5 років... І було скорочення їхньої мережі. Але оскільки апетити величезні залишаються... Вони що? Вони на споживачів, що залишилися, вшкварять ще одну ціну! Ті, хто не сховався... Вони не винні, що ви не сховалися. Ось в чому проблема глобальна в роботі монополізованого ринку – те, що ось зараз відбувається», - резюмував економіст.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бортник розповів, чи виллється звільнення Коболєва в зниження ціни на газ.

Також Знай.uа повідомляв, що Скаршевський прогнозує, що тарифи будуть рости.