Оскільки Андрія Коболєва звільнили 29 квітня, експерти припускають ймовірність певних змін у діяльності та політиці Нафтогазу та навіть передбачають зниження тарифів.

Чи справді без Коболєва газ подешевшає, пояснив у своєму блозі політолог Руслан Бортник.

Ведучий повідомляє, що цього тижня уряд вже піднімав питання проведення певних змін щодо роботи державних компаній та наглядових рад при них. «Цими змінами пропонується посилити роль глави правління і зменшити роль наглядових рад», - зазначає він.

Так, Бортник вважає такі трансформації національним поворотом у сфері управління і енергетичним сектором, і просто національними компаніями. Водночас він пояснює, що це цілком може відбитися і на зниженні тарифів на газ, зокрема подешевшають і послуги, що надає ЖКГ.

«Сподіваємося, інакше версія Офісу президента, що Коболєва звільнили, бо він не знижував тарифи на газ або не віддавав гроші до держбюджету, буде виглядати абсолютно несправедливою», - стверджує політолог. Загалом він каже зачекати осені, коли все стане зрозуміло.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень
Показати ще

Водночас експерт попереджає про продовження дискусії з партнерами із Заходу навколо енергетичного сектора. Бортник також не бачить перспектив якісно змінити наглядові ради, на його думку, їхній склад буде подібним до сьогоднішнього.

Нагадуємо, Бортник розповів про мету та значення візиту Блінкена в Україну.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бортник прокоментував аспекти націоналістичного руху в Україні.