29 квітня глава Нафтогазу Андрій Коболєв був відправлений у відставку. Його місце зайняв Юрій Вітренко. Версій причини зняття з посади Андрія Коболєва існує безліч.

Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів, чому Коболєва зняли з посади.

«Президент руками уряду відправив у відставку багаторічного керівника Нафтогазу Коболєва. Коли ми говоримо про Коболєва, ми говоримо про фігуру, яка користувалася підтримкою американських партнерів. Коболєв просидів півтора президента і 6 прем'єр-міністрів і виглядав «невбиваним» на своїй посаді», - зазначив Бортник.

За словами політолога, раніше уряд заявляв, що не може звільнити Коболєва, тому що це не дає зробити наглядова рада. На думку Бортника, незважаючи на все це, уряду вдалося відправити Коболєва у відставку.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

«Спочатку ліквідували наглядову раду при Нафтогазі, а потім на тлі її відсутності відправили у відставку Коболєва і потім відновили наглядову раду. Влада говорить про те, що було необхідно перезавантажувати Нафтогаз, оскільки він відмовився виконувати соціальні функції», - підкреслив Бортник.

Як зазначає експерт, Нафтогаз встановив дуже велику річну ціну на газ – 8 тисяч гривень. За словами політолога, це дуже велика ціна не тільки для населення, але і для бізнесу.

Нагадаємо для Знай.ua Бортник пояснив, чим буде займатися спецпредставник США в Україні.

Раніше Знай.ua публікував розповідь Бортника про стратегію Росії щодо України.