30 березня головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком було заявлено про можливе вторгнення Росії на територію України, що спочатку викликало ажіотаж. Зараз же, коли Росія відвела війська, стало зрозуміло, що все це виконувалося лише з метою дестабілізувати ситуацію в Україні та вплинути на переговорний процес.

Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів про стратегію Росії щодо України.

«Загальна російська стратегія щодо України полягає в тому, що з Україною взагалі немає сенсу говорити, треба говорити з США або ЄС. Це є наслідком того, що ті угоди, яких досягли переговорні сторони у Парижі в 2018 році, не виконані. Потрібно розуміти, що вони значною мірою не виконані з вини тієї сторони, тому що Україна готова відкрити КПВВ і говорити про обмін полоненими особами», - зазначив Бортник.

За словами політолога, російська сторона, маючи впевненість у тому, що Україна в політичному аспекті більше не розвивається, не дозволяє реалізовувати ці інструменти врегулювання ситуації.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Все це веде до того, що високий рівень напруги на кордоні України і на Донбасі зберігається. Незважаючи на заявлений відвід збройних сил Росією, напруження не знижується і це не означає, що криза минула. Ще місяць тому я говорив, що ймовірність повноцінної війни вкрай мала», - підкреслив ведучий.

Як зазначає Бортник, усі вчення та демонстрація сили на кордоні були націлені на те, щоб змусити Захід піти на діалог і зчинити тиск на Україну. На думку експерта, таким чином, Росія хотіла домогтися ослаблення позиції України на переговорах по Донбасу.

Нагадаємо, для Знай.ua Бортник розповів, як боротися з олігархами.

Раніше Знай.ua публікував заяву Бортника, що Захід демонструє готовність політично підтримати Україну.