Найближчим часом очікується важливий для України візит Ентоні Блінкена, держсекретаря США. У своєму блозі політолог Руслан Бортник розповів про його мету та значення: це підготує розмову президентів США та РФ щодо України.

Як відомо, Україна чекає на приїзд Ентоні Блінкена, держсекретаря Сполучених Штатів. Це, на думку Бортника, свідчить не про що інше, як про повернення України та її проблем у коло політичних питань США.

Інше питання – це причина приїзду держсекретаря США. «Поки складно говорити, що будуть обговорювати Зеленський з Блінкеном», - каже політолог. Тим не менш, він припускає, що Блінкен намагатиметься оцінити стан справ у державі, дізнатися про всі події, а відтак і зустрінеться з багатьма фігурами українського політикуму.

З іншого боку, це буде підготовкою ґрунту до розмови Байдена з президентом РФ, адже будь-яке конструктивне обговорення передбачає глибоке розуміння конфлікту та ситуації. Так, Бортник зазначає, що Байден з Путіним на своїй зустрічі передусім говоритимуть про Україну. «Блінкену треба буде підготувати американську позицію», - пояснює експерт мету цього візиту і додає, що для цього необхідно бачити на власні очі українські реалії.

Водночас Бортник не скидає з рахунків і кадрове питання у цьому контексті. «Блінкен може привести нові кадрові пропозиції щодо українського уряду або силового блоку», - каже політолог. Він в принципі спостерігає в Україні тенденцію позбуватися кадрів, орієнтованих на Захід, наприклад, як це нещодавно сталося з Коболєвим. З огляду на це варто очікувати від Блінкена певні кадрові пропозиції.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадуємо, Бортник розповів, чому Коболєва зняли з посади.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що приїзд Блінкена не має бути несподіванкою для України.