На зустрічі президента України Володимира Зеленського з президентом Росії Володимиром Путіним можуть обговорювати соціально-економічні питання, але без Криму і Донбасу - цей порядок денний буде вихолощеним і безглуздим.

Про це сказав директор Українського інституту аналізу і менеджменту політики Руслан Бортник в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим.

Руслан Бортник відзначив, що зустріч Володимира Зеленського з Володимиром Путіним може відбутися, тільки якщо всі будуть розуміти, що обговорювати, якщо не питання Донбасу і Криму.

"На порядку денному залишаються тільки питання соціально-економічні. Можливо, російські навчання на українському кордоні. Без Донбасу теми, тобто, це можна обговорювати. Порядок денний без Криму і Донбасу - це порядок вихолощений, безглуздий. А уявіть собі, що Зеленський повернувся додому і у нього запитують, де б він не зустрічався з Путіним: "А ви питання Криму підіймали?", - сказав Бортник.

За його словами, Володимир Путін буде стверджувати, що питання Криму не підіймалося, а Зеленський - що він тільки про нього і думав.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Тому ця зустріч сьогодні виглядає досить фантасмагорично. Вона можлива тільки в рамках якогось ширшого переговорного формату. Нормандська четвірка або на полях саміту Байдена-Путіна. Персональні, індивідуальні діалоги, я вважаю, сьогодні малоймовірні. З точки зору української дипломатії - вона не дасть якогось результату. Вона потрібна заради зустрічі, за великим рахунком. З точки зору російської дипломатії - це буде підігрування Зеленському", - додав Руслан Бортник.

Як повідомляв Знай.ua, Стариков пояснив, чому не бачить можливості відбутися зустрічі президентів України і РФ.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Романенко оцінив шанси Папи Римського стати посередником в переговорному процесі.