В Україні є потенціал до інвестування і створення українського біржового ринку, але потрібно, щоб інтереси бізнесу і людей зустрілися.

Про це сказав адвокат Артем Афян в програмі “Суб’єктивно з Янікою Мерило”.

Артем Афян зазначив, що в Україні скоро з'явиться біржовий ринок.

"У тебе є рахунок в цінних паперах українських?.. Я тобі скажу зараз, чому у тебе немає рахунку цінних паперів - тому що його складно відкрити. Тому що банківський рахунок ми відкриваємо протягом дня буквально. Онлайн. Загальний тренд - відкривати рахунок онлайн. І банківські рахунки є у всіх. А рахунок в цінних паперах, не дивлячись на те, що у тебе є банківський рахунок і можна було б прив'язати - тобі потрібно йти, щоб тебе верифікувати", - сказав Афян.

За його словами, в Україні є підприємства, які надихають, і в них могли б вкласти гроші.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Вони, можливо, не котирувалися на ринку, тому що немає ринку... Чому я вірю в український ринок - тут виявлю оптимізм там, де не потрібно. Як каже один мій клієнт - знайти вітамінки в купі гною. В Україні до інвестування колосальний потенціал. За різними оцінками (я думаю, економісти зможуть сказати це точніше), я чув, що у населення на руках знаходиться десь близько 40 млрд доларів", - додав адвокат.

Він зазначив, що частина з цих людей нічого не шукає і просто хоче не втратити свої гроші, але бізнес хоче ці гроші виманити.

"В Україні є потенціал до інвестування. Просто потрібно щоб вони десь зустрілися. Тобто, з одного боку, начебто непогані бізнеси, і є гроші. Але немає нормальних, поки ще не адаптованих, регуляторних правил, і не склалася культура. У нас українці взагалі не вміють інвестувати", - підкреслив Афян.

Як повідомляв Знай.ua, Гайдай зазначив, що устрій держави Україна не зовсім такий, як він себе презентує.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Олексій Кущ показав, як Україну перетворюють в "кукурудзяне поле".