Експрезидент України Віктор Янукович не міг бути першою людиною в державі, тому що це було перевищення рівня його компетенції. Коли він опинився на вершині піраміди - його нутро прорвалося.

Про це сказав політичний експерт Тарас Чорновіл в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською.

“З “Партією регіонів” це була моя помилка. Я хороший психолог. Я вмію прораховувати людей. Ющенка я в принципі прорахував ще задовго до президентських виборів. Ще в 2003 році я вираховував, яке буде його президентство. А Януковича я не став рахувати… Людина сиділа в тюрмі і раптом піднялася до якогось рівня - для мене це ще не був показник… Я не хочу бути адвокатом зараз Януковича, тому що Янукович після того натворив дуже багато біди”, - сказав Тарас Чорновіл.

Він зазначив, що в 2004 році рахував, що Віктор Янукович був на самому дні, відсидів і був нулем.

“Людина зробила себе сама ніби. Спочатку в бізнесі, потім в економіці. Потім реально в управлінні. І він пройшов понад 20 років управлінського стажу і піднімався крок за кроком. Я поважаю людей, які роблять не блискавичну кар’єру… Я поважаю людей, які самі себе зробили впродовж тривалої, крок за кроком кар’єри. От тільки виявилося, що на жаль, в Януковичі те внутрішнє нутро прорвалося. Насправді його біда не в тому, що в нього були ці негативи, не в тому, що над ним височіли якісь інші сили, той же самий вплив Росії: його біда в тому, що в нього є свій інтелектуальний дах, вище якого він переступити не може”, - додав Чорновіл.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

За його словами, є певні рівні, коли людина розуміє, що до якогось моменту вона є спеціалістом, а вище - буде профаном.

“Янукович взявся за те, що він не може потягнути. Він міг бути доброю другою людиною в державі… Янукович не може бути першою людиною. Він був добрим прем’єром при сильному президенті Кучмі, він був поганим прем’єром при слабкому президенті Ющенку, коли був не перший і не другий. І він був неймовірно поганим, примітивним, злодійкуватим і лінивим - коли він раптом опинився сам на вершині піраміди. От це є перевищення рівня своєї компетенції. От в цьому біда у Януковича. Якби він залишався вічно другим - я думаю, що він міг би досі бути в українській політиці”, - резюмував Чорновіл.

Як повідомляв Знай.ua, Бондаренко заявив, що у ПР існували внутрішні проблеми, і на них вказували досить часто.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бондаренко розповів, якими були відносини Януковича з Азаровим.