У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» Юрій Атаманюк, заслужений економіст України та генерал-майор податкової поліції у відставці, поміркував щодо появи в Україні найближчим часом нових політичних еліт, зацікавлених у процвітанні країни загалом та стабілізації економіки.

Атаманюк каже обнадійливо щодо появи зацікавлених у розвитку України еліт: «У це потрібно вірити». Принагідно він згадує Київську Русь – дуже успішну державу на цій території у минулому.

Отже, загалом потенціал в України є. «Це велика держава по території, по населенню, з величезною “м'язовою пам'яттю” в науці, в техніці, в промисловості», - підкреслює гість програми. А відтак і команда з патріотичними настроями, дібравшись до влади, цілком могла би відновити країну. У приклад він наводить Японію та Німеччину після Другої світової війни, а також Китай пізнішого часу: ці держави перебували у гіршому стані, аніж Україна, але змогли сягнути високого розвитку.

«Нехай навіть у нас є корупція - але вона є і в Туреччині, і в Італії, і в США», - зазначає експерт. Він пояснює, що відмінність від корупції в Україні полягає в тому, що закордоном її відсоток не настільки критичний для економічної системи. «Навіть корупціонер може бути патріотом своєї країни та сприяти її розвитку», - переконаний Атаманюк.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Принагідно він згадує і Італію в розпалі економічної кризи, коли її жителі масово хотіли переїхати у США. Тим не менш, держава вибралася з цього становища і зараз італійці таких мрій не плекають. Отже, Атаманюк вважає, що Україна теж може змінитися.

Нагадуємо, Атаманюк пояснив, що фінансову допомогу Україні може надати не США конкретно, а саме МВФ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Атаманюк прокоментував ситуацію з боргом МВФ.