Чи слід Україні розраховувати на фінансову допомогу з боку США? І якщо так, то якою може бути ця допомога, і на яких умовах її можна буде отримати?

Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує заслужений економіст України, генерал-майор податкової поліції у відставці Юрій Атаманюк.

«Гроші України дають не США, а Міжнародний валютний фонд, де США - один з акціонерів. Так, найбільший, але все-таки один з багатьох, так що говорити потрібно про те, чи дасть гроші МВФ, і на яких умовах. А умови МВФ виставляє в інтересах свого найбільшого акціонера - США. Але, як я розумію, монобільшість в парламенті вустами Арахамії підтвердила, що вона налаштована прийняти ті законопроєкти, на яких наполягає МВФ», - каже гість програми.

Він нагадав, що держсекретар США Блінкен в ході недавнього візиту до Києва заявив: маркер успішності реформ в Україні - виконання умов МВФ.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Тому до порядку денного нашого уряду зараз не входить наведення порядку на митниці, в податковій системі, він не буде розбиратися з держпідприємствами, які раптом стали збитковими. Кабмін буде прагнути забезпечити наглядові ради та антикорупційні органи від тиску держави, хоча суспільство не сприймає їх роботу як ефективну», - прогнозує Юрій Атаманюк.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він пояснював, що, якщо Україні потрібно позичати гроші, за ними не обов'язково звертатися саме до МВФ.

Також Атаманюк пояснив, чому в Україні зневажливо ставляться до питань екологічної безпеки.