Маючи величезний ресурс - 30-кілометрову берегову лінію Дніпра - Київ залишається в цілому містом без набережних. Таку важливу тему підняла блогер та ведуча Катерина Павлова у своєму блозі «in kyiv» на Youtube.

«Зараз Київ має 30-кілометрову прибережну лінію. Але на правому березі Дніпра взагалі майже немає вільного доступу до води - хіба лише на Оболонській набережній. Решта лінії - то шосе і промзони. Або просто некомфортний бетонний простір, де проводити час досить незручно», - підкреслила вона.

Павлова розповіла, що на лівому березі Києва є кілька прикладів гарно облаштованих набережних, але вони фрагментарні – в один комплекс київські набережні не пов'язані. Вона додає, що до епохи індустріалізації доступ до води у містян був, і, наприклад, Подільська набережна була дуже жвавим місцем.

«На перший погляд, може здаватись, що облаштовані набережні - це більше примха, ніж необхідність, і Київ має більш нагальні проблеми, ніж доступ мешканців до води. Але це досить відносно. Бо правильна набережна є діючою складовою життя міста, такою ж невід’ємною, як робочі місця, житло, транспорт. Бо це - місце не тільки для відпочинку, але і прямого заробітку, хобі, чи інтеллектуально-культурного розвитку», - розповіла вона.

Павлова резюмувала, якщо говорити лише про якісний відпочинок - важливість продуманих набережних стане очевидною. Отож, за її словами, зони відпочинку, які створюють зв’язок з природою, напряму впливають на стан і продуктивність людей.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Широчина, що спотворювати місто комерційно вигідно, і поки це вигідно - це буде тривати.

Також раніше Широчин розповідав, що зробили у нас торговий центр «Глобус» і він дуже сильно спотворив Площу Незалежності.