Якщо Україна провалить політику примирення і вийде з переговорного процесу по Донбасу - зникнуть шанси на перемовини по його існуванню в складі і в межах України.

Про це сказав політолог Андрій Єрмолаєв в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим.

"Головну небезпеку я бачу в тому, що в разі, якщо Україна найближчим часом зіткнеться з розпадом, розвалом переговорного процесу, пов'язаного з війною на Донбасі, виходом зі стану війни - не впорається з політикою примирення, політикою компромісу - зникнуть шанси на будь-який перемовний процес по існуванню Донбасу в складі і в межах України. А цей загрозливий стан я бачу вже до кінця 2021, початку 2022 року. Реальний, а не декларативний", - сказав Андрій Єрмолаєв.

Він зазначив, що сам факт того, що Київ, як політичний центр, не зміг впоратися з проблемою регіону, знайти способи і інструменти для діалогу - буде прикладом негативного досвіду для всіх інших.

"Кількість невирішених економічних регіональних проблем у нас величезна. Якщо подивитися по периметру. І всюди ми бачимо і амбітні нереалізовані інтереси місцевих еліт, які борються за місцеві активи, борються за збереження свого бізнесу. Борються за збереження свого становища на рівні місцевої влади - самоврядування від ОТГ до області, і хотіли б отримати відповідну свободу від Києва в розпорядження. І одночасно відчувають тиск з боку сусідів", - додав Єрмолаєв.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За його словами, у наших сусідніх країн є свій інтерес в контексті людських ресурсів і територій.

Як повідомляв Знай.ua, Бортник розповів, про що говорити Путіну із Зеленським без Криму і Донбасу.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на Донбасі перепоховали 99 воїнів, ідентифікувати вдалося лише 8 з них.