Микола Томенко, депутат Верховної Ради IV-VIII скликань і голова політичної партії «Рідна країна» у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» розповів, чи відобразиться якось земельна реформа на децентралізації.

Гість програми повідомляє, що вже зараз точиться боротьба між главами різних територіальних громад за ті землі, що знаходяться за їхніми межами. Водночас прослідковується тенденція зменшення кількості невеликих фермерів та одноосібників. Це він пояснює тим, що вже з 1 липня у власності юридичних осіб може опинитися 100 гектарів землі.

Інше питання – метод реалізації реформи. «Адже для цього немає ніяких інструментів, немає земельного банку, ніхто не знає, хто за що відповідає», - пояснює Томенко. Тим не менш, за відсутності усіх необхідних елементів процес повинен розпочатися доволі скоро – за півтора місяця.

Водночас політик припускає, що монополізація землі теж не змусить себе довго чекати, цей процес запустять відразу. «Я не знаю таких інститутів, які могли б не допустити монополізації землі», - каже він. Та Томенко не може сказати, хто буде ним керувати, і взагалі не може відповісти на питання щодо ринку землі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У контексті проведення реформ депутат радить скористатися досвідом Німеччини. «Якщо там запускається якась реформа, то її практичний початок відкладається як мінімум на рік», - каже він. Так, цей час використовують для того, аби з’ясувати всі моменти та деталі: підготувати рекламу, систему адміністрування, тощо.

Нагадуємо, Томенко показав Закони, які зникають в Україні.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Томенко розповів про незбіжність поглядів Киви з темою дисертації.