Як в Канаді відносяться до іммігрантів? Про це в програмі «Романенко. Бесіди» розповідає помічник аналітика в Федеральному суді Канади, студент Університету Торонто за фахом менеджера міжнародних проєктів Дмитро Ільчук.

«Якщо ти приїжджаєш в Канаду, знаючи англійську мову, то завдяки цьому інтегруєшся в суспільство. Канадці дуже приязно ставляться до іммігрантів і намагаються чомусь у них навчитися. Тут немає поділу за расою або по релігії. Мені було легко знайти з ними спільну мову і знайти багато можливостей розвиватися під час навчання», - каже Ільчук.

За його словами, в перший рік він навчався з восьми до тринадцяти годин, потім стажувався - на безплатній основі, щоб отримати досвід і інтегруватися в суспільство. А вечорами Ільчук підробляв - на будівництві, в ресторані та в інших місцях. Як він розповідає, для нього головною метою поїздки в Канаду було не виїхати з України, а не втратити себе і розвиватися далі.

«Я був звільнений під час Майдану, і потім три роки не міг знайти роботу в Україні. Всі ресурси закінчилися, і потрібно було робити якісь дії. Для мене навчання за кордоном було можливістю повернутися в професійне середовище», - розповідає Дмитро Ільчук.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв про львівського священника, який також їхав на заробітки в Канаду, щоб облаштувати свою парафію.

Також надходила інформація про канадського фермера українського походження, який вчить бізонів української мови.