Яке ставлення до українців у Канаді? Чи слідкують взагалі канадці за політичними подіями в Україні?

На ці питання відповів помічник аналітика в Федеральному суді Канади, українець Дмитро Ільчук у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

Гість програми стверджує, що українська діаспора в Канаді сьогодні нараховує приблизно 1,5 мільйона українців. «Тут досить-таки відома наша нація, і вона в хорошому сенсі представлена», - зазначає він.

Тим не менш, кожен, хто приїжджає в Канаду, намагається стати частиною цієї системи, мешканцем країни і її громадянином у майбутньому. Ільчук також зазначає, що канадське громадянство не отримати, якщо не сплачувати податки як мінімум 3 роки без перерв.

Експерт розповідає, що насправді багато політиків у Канаді слідкують за політичними новинами в Україні. З іншого боку, часто це робиться задля довіри виборців-українців. «Але тим не менше є люди, які звертають увагу на якісь процеси в Україні», - каже він про членів парламенту та муніципальну владу в Канаді. «Проходить дуже багато всяких різних маршів, днів вишиванок...», - наводить він приклади спроб популяризації української культури закордоном.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

На міжнародній арені Ільчук характеризує Канаду як таку країну, що має багато союзників і дбає про свої інтереси. Але в цьому контексті не можна не відзначити і певну підтримку України. «Є військова місія у Львові, і це дуже теж хороша допомога», - нагадує він. На думку експерта, попри відсутність якихось прямих зобов’язань, Канада, а також і Сполучені Штати з Євросоюзом, надають значну допомогу Україні в ці непрості часи.

Нагадуємо, Рибчинський пояснив, що у сучасному світі українцям знадобиться знання більшої кількості мов.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Загородній розповів про санкції США проти РФ.