Останнім часом світ вдається до все більш серйозних заходів проти Російської Федерації, зокрема, це стосується США. Джо Байден вже дав указ про нові санкції.

Так сказав політолог Тарас Загородній у своїй програмі «Тарас Загородній говорить».

Ведучий повідомляє, що нові санкції Сполучених Штатів вдарили по больовій точці Росії – рублевому суверенному боргу. «Це створює точку напруги і цього дійсно побоюється Російська Федерація», - пояснює він. Так, російська економіка стрімко обвалилася з 9 до 14 місця у світі. Окрім цього, поставки зброї скоротилися аж на третину.

Отже, Загородній називає санкції Сполучених Штатів обнуленням російської економіки. Це певною мірою обмежує та стримує Росію, але ніхто не відміняв ще Мінських домовленостей. «Це ОРДЛО, федералізація, подача води в Крим. Тобто цей тиск нікуди не зник», - додає політолог. Принагідно він згадує й те, що російські війська все ще стоять на українському кордоні.

Про президента Росії експерт каже так: він завжди старається беззаконня втиснути в рамки юридичної норми. Війська ж, вважає Загородній, чекають радше якихось обставин, що цілком ймовірно настануть з огляду на погіршення економічної ситуації в Україні. «Росіяни люблять працювати, коли є відчуття, що нібито вони ні до чого», - підкреслює він.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У цьому контексті політолог згадує, як почався цей відкритий конфлікт із Росією. «2014 рік розпочався для нас з офіційного запрошення паном Януковичем путінських військ в Україну», - розповідає він і додає, що Росія розглядала його як легітимного президента і скористалася нестабільністю.

Нагадуємо, Загородний пояснив, чому згас бойовий запал росіян.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, яке значення мав візит Блінкена і Нуланд для України.