Економічний експерт, генерал-майор податкової поліції України Юрій Атаманюк міркує про українську економіку для людей у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості». Зокрема, він вважає, що минулий, складний для світової економіки рік, став успішним для України.

«Ми пройшли чотири кризи: кризу 90-х, 2008, 2014 – 2015 років і нинішню кризу, яка пов'язана з короною. Зрозуміло, що весь цивілізований світ пройшов тільки дві кризи за цей час: це фінансова криза 2008 року і криза, пов'язана з коронавірусом. Тому ми стаємо загартованою антикризовими методами нацією», - говорить він.

Виробляти імунітет від усіх потрясінь українцям допомагає робота.

«Кажуть, що коли в Швейцарії на піввідсотка дорожчають комунальні платежі, то суїцид збільшується в десять разів. А у нас, коли вартість бензину зростає в рази, або долар дорожчає в рази, українці міняють долари і їдуть заправлятися. Займаються своєю повсякденною роботою. Це допомагає нам виживати», - інформує Атаманюк.

Але Бог любить Україну, продовжує він.

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

«І кон'юнктура зовнішніх ринків в минулому році була вкрай позитивна для України. Подешевшали енергоносії і подорожчали наші основні експортні товари: залізна руда, металопрокат як наслідок і продукція сільського господарства. При тому, що у нас минулий рік вважається неврожайним, у нас аграрії отримали валютної виручки більше, ніж у попередній врожайний рік», - розповідає експерт.

Вийшла ситуація, що Нацбанк змушений був викуповувати надлишки валюти, констатує він.

Нагадаємо, навіть корупціонер може бути патріотом своєї країни та сприяти її розвитку, - Атаманюк

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Атаманюк прокоментував ситуацію з боргом МВФ.