Ми не знаємо таких олігархічних кланів, як сім'я Черчілль або сім'я Маргарет Тетчер. Всі вже знають про квартиру Ангели Меркель, розслідування по Борису Джонсу, по Натаньяху, по Саркозі. Боротьба з корупцією – це боротьба проти перших осіб. В Україні ж все інакше. Про це у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розповідає економічний експерт, генерал-майор податкової поліції України Юрій Атаманюк.

«Чому народ проганяв сім'ю Януковича? Тому що сім'я хотіла стати номером один і все для цього робила. І все це бачили, про це йшлося мало вже не публічно: навіщо нам олігархи, ми і самі можемо бути олігархами. Тобто не стояла задача прибрати олігархів, щоб був справедливий розподіл природних багатств і того, що ми маємо в нашій країні, а саме через перерозподіл. Така внутрішньовидова боротьба», - міркує він.

Атаманюк переконаний, щоб побороти корупцію, необхідно ввести аудит країни.

«Через суд повинні пройти всі колишні президенти. Мені подобалися меседжі, які говорив Зеленський, коли йшов на вибори, і вони були в програмі «Слуг народу». Наприклад, аудит країни. Я, пропрацювавши 20 років у фіскальних органах, розумію, що таке аудит», - говорить економіст.

Він аргументує: «Я міняв посади в Вінниці, Рівному, Києві, в центральному апараті. Я завжди здавав справи і приймав справи. Я ніколи не міг собі дозволити просто підписати акт приймання-передачі. Тому що був режим секретності, матеріали на ті чи інші активи, наприклад, заборгованості по заробітним платам співробітників, якісь застарілі судові трудові або господарські суперечки. Я їх брав, а потім, у свій час, здавав», - розповідає експерт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Якщо президент або прем'єр-міністр приймає країну і не проводить такий аудит – це говорить про те, що влада не змінюється, робить висновок він.

Нагадаємо, глава НКРЕКП дав можливість мародерам грабувати українську енергетику через російський імпорт – Ляшко.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Атаманюк прокоментував ситуацію з боргом МВФ.