У наступний опалювальний сезон заборгованість за комуналку може вирости до 100 млрд грн, тому потрібно знижувати вартість газу для теплокомуненерго.

Про це сказав голова комітету з питань ЖКГ в громадській раді при КМДА Олег Попенко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

Олег Попенко зазначив, що через підняття вартості тепла з 1 січня в тому місяці кількість неплатників збільшилася з 12 до 47%. Таким чином в наступний опалювальний сезон заборгованість по газу може бути більш ніж 100 млрд грн.

"Це буде однозначно понад 100 млрд. Я думаю, вона вже зараз, бачите, не публікують дані статистики. Травень місяць вже, до 10 травня вони повинні були дати дані за квітень, а даних по березню ще немає. І взагалі-то вони бояться цих цифр. Я не розумію, як вони будуть виходити, їм треба однозначно знижувати вартість газу для теплокомуненерго і встановити його в націнці від собівартості державного підприємства "Укргазвидобування" в 2,8 грн - встановити націнку 30-50%. Добити її до 4,5, максимум 5 грн", - сказав Попенко.

За його словами, в цю суму повинна входити модернізація всієї системи теплокомуненерго і житлового фонду, оскільки більшість міст не можуть цього робити самостійно.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"У нинішній ситуації ми йдемо глибоко в піке. З боргами, з цінами, зі станом техніки, станом мереж і загальною ситуацією”, - підкреслив Попенко.

Як повідомляв Знай.ua, економіст заявив, що неплатежі по тарифах за останні місяці будуть під сто мільярдів.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку нардепа, спровокований НКРЕКУ демпінг на енергоринку призведе до неминучого банкрутства всіх українських виробників.