Якби олігархи платили прозоро податки, якби не було монополії і картельної змови, - тоді можна було б говорити про соціальну економіку і розвиток інших виробництв в Україні. Про ситуацію в економіці міркує генерал-майор податкової поліції України Юрій Атаманюк у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«За рахунок експорту сільськогосподарської сировини, руди і металопрокату, плюс IT-технологій ми виходимо на десять мільярдів доларів «плюс», - говорить він. – IT – позитивний фактор для української економіки. Це щорічне збільшення експорту IT-технологій, програмного забезпечення, яке наші айтішники продають у всьому світі. Тут очікування – додатково п'ять - шість, а деякі фахівці IT вважають, що і до семи мільярдів доларів додатково».

Однак чому бідніє більшість українців?

«Парадокс: макроекономічно все добре, а українці відчувають себе гірше. Українці бідніють, кількість людей, які живуть за межею бідності, збільшується. Розшарування в суспільстві збільшується, заборгованість із зарплати зростає, неплатежі за тарифами за останні місяці будуть під сто мільярдів. Чому так відбувається? Тому що не працює саме держава як регулятор», - говорить економіст.

Фактично, мова йде про жменьку людей, чиї доходи під час кризи зросли в рази.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Так, металопрокат дає валютну виручку. Давайте порадіємо. Точно так же будемо радіти за тих, хто контролює ГЗК, що експортується руда дорожче. Точно так ми будемо радіти за наших зернотрейдерів-лендлордів, за те, що у них більше валютна виручка», - продовжує він.

Нагадаємо, Атаманюк пояснив, чому Україна не може повернути борг МВФ: "Ніхто економікою не займається...".

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова заявила про ціни на електроенергію, що МВФ наполягає на тому, щоб досягти балансу на ринку.