Журналістка Катерина Котенкова в програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, як зміняться тарифи на електроенергію згідно з новим рішенням Кабміну і як це пов'язано з МФВ.

«У Кабміні підготували рішення. Вартість електроенергії може збільшитися вже цього літа до 3,4-3,45 грн за кіловат/годину. Раніше в уряді розглядали можливість підняти ціни в травні, але потім переглянули рішення. Зараз собівартість "струму" становить понад 3 грн за кВт год, в той же час українці платять всього лише 1,68 грн. МВФ наполягає на тому, щоб досягти балансу на ринку. Крім того, в чинній моделі при низькій ціні витрати на генерацію струму компенсувати не можуть», - каже Котенкова.

Вона зазначила, що, швидше за все, тарифи виростуть з липня, але тільки для тих, хто споживає понад 300 кВт/год або навіть 500 кВт/год на місяць. За рахунок чергового підвищення, на думку глави департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко, уряд спробує перекласти на населення борги перед інвесторами.

«Тепер трохи про МВФ. В уряді знову заговорили про переговори з кредиторами і необхідність виконання взятих на себе зобов'язань. Гроші потрібні. А МВФ грошей не дає. І наступне питання - судова система і Вища рада правосуддя, а також ринок газу і електрики», - розповіла Котенкова.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За її словами, високі тарифи - це гарантія, що наш державний бюджет буде наповнений і Україна виконає свої зобов'язання перед МВФ.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Котенкова заявила, що українці заборгували за комунальні послуги більше 80 мільярдів гривень.

Котенкова також розповіла, які пенсії українців чекають в майбутньому.