Підприємець і громадський діяч Валерій Пекар сказав, що сьогодні в Україні йде буржуазна революція. У програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» він припустив, як українським буржуям вдасться відстояти свої інтереси та права.

Передусім Пекар ставить питання, чому феодали завжди проти реформ, проти економічної свободи і проти капіталізму. Він же і відповідає, що це насправді опір формуванню середнього класу. Водночас його критерієм виступає не стільки рівень матеріальних статків, скільки поведінка.

«Це люди, які мають гідність, освіту, люди, яких важко збити з пантелику, які знають, чого вони хочуть», - пояснює підприємець. Тобто це клас, яким важко керувати, адже він має свою мрію та намагається її втілити. «Набагато простіше з людьми, яким можна роздати по 200 грн, і вони зроблять те, що скажеш», - іронізує він.

Теперішню українську революцію Пекар впевнено називає буржуазною. Головним її суб’єктом, звісно, є буржуї, але які вони в Україні? Він вважає, що вони погано організовані і взагалі слабкі. Аби не бути голослівним, підприємеці звертає увагу на відсутність в парламенті хоч однієї відповідної партії. Він навіть ділиться власним досвідом у цьому контексті: йому довелося модерувати спроби формування буржуазної політичної сили, бути її учасником чи просто свідком. Тому зрозуміло, що ця тема для Пекара доволі болісна.

Українські буржуї, пояснює гість програми, не стільки діють, скільки чекають на добру волю феодалів, отже, їхній рух і має відповідні форми. «Якщо ми – це українські буржуї, а я себе до цього класу відношу, то перше, що ми мали б зробити – це на наступні вибори мати політичну силу, яка буде захищати наші українські буржуазні націоналістичні цінності», - стверджує Пекар.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

З іншого боку, у суспільстві є ті, кого можна назвати втіленням буржуазних і націоналістичних цінностей. Тим не менш, він застерігає від розмежування цих цінностей, хай часом націоналісти ліві, а буржуї – космополітичні. На його думку, Майдан доводить їхню єдність, отже, це і є формула успіху. «Наш успіх – це поєднання українського здорового націоналізму і здорового українського буржуазного бачення майбутнього», - пояснює підприємець.

Нагадуємо, Смешко назвав помилки формування політичної еліти в Україні.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Загородній попередив про наслідки ухвалення закону про ринок землі.