Про це заявив гендиректор Центру екології та розвитку нових технологій Владислав Антипов.

"Якщо мета поліпшити якість, то потрібно лікувати причину. А причиною є в частині промислових викидів-це немодернізованість підприємств. І ось за це потрібно боротися і туди потрібно направляти по максимуму кошти, ресурси, підтримки – і приватні, і державні. І потрібно максимально працювати над цим питанням. Я закликаю всіх метою собі ставити ось це-поліпшення екологічної ситуації в Україні за рахунок модернізації нашої промисловості", - сказав Антипов.

За його словами, зараз кошти від цього податку розподіляються між різними бюджетами і не використовуються за призначенням. На його думку, ситуацію необхідно міняти.

"45% від викидів в атмосферу і водні об'єкти розміщення відходів йде в загальний фонд державного бюджету – це Мінфін. Тобто все ось це – Мінфін. Тобто Мінфін розподіляє ці гроші і потім приймає рішення, кому їх виділити. Через Міністерство екології та інші органи виконавчої влади, але це все Мінфін. Далі-30% йде до обласного бюджету, а 25% йде до місцевих бюджетів», - пояснив Антипов.

Він також підкреслив, кошти від екоподатку повинні акумулюватися в одному фонді і використовуватися для реалізації природоохоронних заходів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Раніше народний депутат України, член Комітету ВР з питань економічного розвитку Людмила Буймістер заявила, що екологічний податок повинен стимулювати екомодернізацію промисловості, а не використовуватися державою виключно в якості карального інструменту.

У свою чергу Американська торгова палата (АСС) закликала Верховну Раду надати суб'єктам господарювання право використовувати до 70% екологічного податку на компенсацію витрат на природоохоронні заходи та екологічні інвестиції.