Як в доступному для огляду майбутньому будуть будуватися відносини України з Заходом? Своє бачення ситуації у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» висловлює директор Міжнародного інституту політичної філософії Віктор Савінов.

«У плані політики та географії України все-таки Європа. Тому навряд чи нас будуть колонізувати з точки зору робочої сили. Та ще й питання, чи будуть взагалі - тут багато що залежить від нас. До того ж виробничі потужності в Україні будуть не дуже вигідні для Заходу. Сучасна філософія і сучасна політологія кажуть, що ми зараз повинні усвідомити п'ятий технологічний інформаційний уклад і той факт, що інформація стала дорожче продукту, особливо для капіталу», - вважає гість програми.

За його словами, капітал купує інформаційний захист, інформаційну форму збереження себе, а виробнича форма викликає великі суперечки. Наприклад, зараз багато хто вважає, що 95 відсотків капіталу існують тільки в тих чи інших інформаційних формах. Інакше кажучи, цей капітал уже віртуальний.

«Це і банки, і авторські права, і багато іншого. Будь-яка гуманітарна форма капіталу - це інформаційна форма. Втім, деякі вважають, що це змішана інформаційно-виробнича форма. Але тут на частку виробничої форми припадає щонайбільше відсотків двадцять», - каже Віктор Савінов.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він заявляв, що в наш час людина може досить легко змінити свою національну ідентичність.

Також Савінов стверджував, що сучасна Україна - держава не капіталістична, а феодальна.