Навіщо Верховну Раду девятого скликання лякають достроковими виборами? З цього запитання почалася розмова у програмі «Культ особистості» політолога Руслана Бізяєва з народною депутаткою України Ларисою Білозір.

«Цим питанням лякають два роки, з самого початку Ради. Але я як парламентар дивлюся зсередини, що відбувається, і не бачу взагалі підстав. Тому що я мажоритарниця, безпартійна, але входжу до депутатської групи «Довіра». Це дозволяє мені виступати, брати участь у робочих групах, подавати більше законопроєктів. Вони в основному ідуть від монобільшості, тому що коли ти навіть реєструєш свій законопроєкт, робиться такий же альтернативний, там дещо міняється і проводять саме від монобільшості. Дуже багато законопроєктів з ОП, кабмінівських дуже мало – відсотків двадцять. І вони всі мають підтримку, окрім кабмінівських, там шансів мало», - пояснює Білозір.

Більшість законопроєктів може голосуватися монобільшістю, продовжує вона.

«Звичайно, є й інші фракції та групи, які подають багато нормальних конструктивних законопроєктів. Наприклад, я підтримую те, що стосується децентралізації. Дуже багато зроблено за цей рік, але недостатньо», - розповідає народна обраниця.

Залишилося всього два роки – у 2023-му будуть вибори.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

«Мені здається, що безглуздо розпускати зараз Раду. Монобільшість існує. Є інші фракції та групи, які теж підтримують багато потрібних законопроєктів. Мої законопроєкти, які я подаю, теж підтримуються Радою. Зокрема, по делегуванню повноважень, по послугам. Відсотків тридцять голосується конституційною більшістю. Тому я не бачу підстав. Може, комусь би хотілося, але… Навіть якщо подивитися з точки зору Президента, у партії «Слуга народу» немає шансів. Може, це бажання когось видати це за реальність. Але я думаю, що цей парламент добуде до кінця своєї каденції», - підсумовує вона і несподівано додає: «Хоча ні. Кажуть, ніколи не кажи ніколи».

Нагадаємо, прем'єр-міністр Вірменії Пашинян подав у відставку.

Як повідомляв Знай.ua, у Зеленського є можливість стати українським Путіним, - Романенко.